Belenorovo

Proč už si nebudu kupovat počítačové hry

Dneska mě to fakt znechutilo.
Chtěl jsem bejt hodnej kluk a koupil jsem si originální Bioshock (první, tj. dva roky starý, aby bylo jasno), ale tywe - vyžaduje to připojení na Internet při instalaci, aby to mohlo stáhnout exe! A kecá to přes nestandardní port (údajně, co jsem tak googlil), takže otevřený firewall! A pak ještě Internet k aktivaci, sviňka jedna!

Je to k zblití. Stejně dosud všechny ochrany byly prolomeny, tak proč softwarové firmy ochranou buzerují poctivé kupce? Od teď budu hry krást, pokud budou mít jinou ochranu než jen vyžadování CD/DVD v mechanice při spuštění. I když i to je pofidérní, např. můj disk Oblivionu začíná být nechutně poškrábaný, protože co si budeme povídat, není to hra na jedno odpoledne. Vyřešeno no-dvd crackem. Ale koupil jsem třeba Far Cry (nějaká reedice "prvního dílu") a DVD nechce. Koupil jsem reedici Falloutu 1 a disk nechce... Já vim, reedice, ok, beru, ale ten Bioshock je taky reedice, a buzeruje. Místo investování do ochran maj hry zlevnit.

Nebo čeština, druhý důvod, proč nebudu kupovat hry. Far Cry sice nechce DVD, ale hra je plně lokalizovaná včetně dabingu, radši bych anglicky. Tady je nutné Bioshock pochválit. To, co jsem koupil, má češtinu na samostatném disku, ze kterého lze volitelně nainstalovat. Proč to tak nejde vždy? To, že je česky manuál, na to už jsem si zvykl, ale proč i hra, když v dnešní době zřejmě není problém použít řešení jako u Bioshocku? Takže na Fallout 3 GOTY asi seru - má mít české titulky, ale pochybuju, že jsou volitelné... Gimme torrent...

Update 2011-03-15: Tak jsem vyměkl a koupil jsem Fallout 3 GOTY. Ale pozor, ne českou verzi. Podařilo se mi v ČR sehnat anglickou verzi, a ještě o dvě stovky levněji, než českou verzi. A vypadá legálně :-) A jde v podstatě pustit bez DVD :-) A pak, že to nejde :-)
Kategorie: Různé.

Komentáře

Nenašel jsem žádné komentáře

Přidání komentáře

Jméno *
E-mail Odkaz
Zpráva *